The Avengers (2012)

Titel: The Avengers
Kort om Filmen: En samling superhjältar måste se förbi sina olikheter för att möta ett yttre hot, från rymden. Största fokus ligger på seriehjältarna vi känner till från serietidningar och tidigare filmer.
Omdöme: Filmen gör det omöjliga och lever upp till förväntningarna, den är magnifik. Den innehåller bra rollprestationer, bra manus, bra regi. 2012:s största film, och en av de största genom tiderna.
(Ja, jag är partisk)

Comic-Con Episode IV: A Fan's Hope (2011)

Titel: Comic-Con Episode IV: A Fan's Hope
Kort om Filmen: Morgan Spurlock (Super size me), tar oss bakom kullisserna av San Diego Comic Con. Vi får följa några utvalda individer, höra intervjuer av kändisar som har en personlig koppling till konventet och en inblick i nördarnas mecka.
Omdöme: Filmen är mycket bra, dels tack vare att vi inte ser skymten av Morgan Spurlock. Det är riktigt kul att få sig en inblick i nördvärlden. Roligt att se hur människor kommer tillsammans med samma intressen och kan få vara sig själva. En mycket sevärd film.
/filmnerd.blogg.se

Trassel - Tangled 2010

Titel: Trassel
Kort om Filmen: En ny twist på Rapunzel. Flicka med långt hår som vill veta sanningen om sina föräldrar, möter pojke, de blir kära, osv. Generic fairy tale plot...
Omdöme: Det finns många bättre animerade filmer. "Att träna en drake" "Toy Story 3" m.fl. Trassel är överskattad och förutsägbar. Det blir för cheesy.
/filmnerd.blogg.se

Van Helsing 2004

Titel: Van Helsing
Kort om Filmen: Hugh Jackman spelar Van Helsing. Han möter Mr Hyde, Frankensteins Monster, Dracula med flera.
Omdöme: Cheesy manus, kass cgi och Borat-dialekt. Tack Stephen Sommers för att du slaktat några av mina barndoms monster...
/filmnerd.blogg.se

Mac and Devon Go to High School 2012

Titel: Mac & Devon go to High School
Kort om filmen: En film om weed... med Snoop Dogg och Whiz Kalifa. Det handlar också om Snoops karaktär som gått om high school 15 år och pluggis karaktären Whiz spelar. 
Omdöme: Filmen är helt okej, skön och välgjord. "Gräs är bra"-budskapen är väldigt stora men bortsett från det är filmen en hyffsad B-komedi.
/filmnerd.blogg.se

Still Waiting...

Titel: Still Waiting... 2009
Kort om filmen: En uppföljare till filmen med Ryan Reynolds. Utspelar sig på två restauranger och en massa olika människor som snackar skit (i princip).
Omdöme: Något sämre än första filmen, som så ofta händer när man gör samma film en gång till men med sämre skådespelare. Still Waiting är fortfarande rolig och helt okej att kolla i brist på annat.
/filmnerd.blogg.se

The Shadow

Titel: The Shadow
Kort om filmen: Alec Baldwin spelar en man med mystiska krafter som kämpar mot stadens brottslighet och en urgammal ondska.
Omdöme: Detta är en film i stil med Tim Burtons två Batman-filmer. Stilen och effekterna är helt i klass med dom. Manus och skådespelarprestationer är bra och ger en bra helhet till filmen. Alec Baldwin är väldigt bra som mystiker och anti-hjälte. Baldwin bevisar här att han kunde ha spelat en bra Batman om så vore. Filmen är grymt bra om man gillar den tidens superhjälte filmer. 
/filmnerd.blogg.se

Anchorman 2004

Titel: Anchorman
Kort om filmen: Will Ferrell med flera jobbar på en nyhetsstation när plötsligt en kvinna(!), Christina Applegate, kommer in i bilden som rör till saker på arbetsplatsen. 
Omdöme: Will Ferrell är i högform och detta är en av hans bästa komedifilmer. Många av de andra komikerna i filmen har nu också nått hög stjärnstatus i Hollywood. Titta även efter många cameos i form av Jack Black, Ben Stiller, Seth Rogen, Danny Trejo, mm. 
/filmnerd.blogg.se

Felon 2008

Kort om filmen: Dorff har otur och hamnar i ett av de grövre fängelserna. Där möter han Kilmer, som spelar en hård karaktär. Dorff får lära sig och se den mörka sidan av ett fängelse och Kilmer får möjligheten till en gnutta mänsklighet.
Omdöme: Både Dorff och Kilmer gör grymt bra prestationer. Filmen lämnar mig alltid berörd på något sätt.
/filmnerd.blogg.se

Blipp Blopp Comic skapa.blogg.se
RSS 2.0